Wat is Thaiboksen

Wat is Thaiboksen?

Thaiboksen (Muay Thai) is een vechtsport die al eeuwen bestaat. Het werd in Thailand en buurlanden beoefend. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een van de effectiefste vechtsporten in de wereld. Thaiboksen is een aanvallende en verdedigende gevechtsport. De sport bestaat uit een combinatie van boks-trap-clinch technieken.

Trainen bij Muay Thai Delft

Conditie, lenigheid, kracht en reactievermogen zijn de belangrijkste elementen van de training. Tijdens de training vindt er een constante intensieve energieverbranding door het hele lichaam plaats. Het opbouwen van zelfvertrouwen, conditie, discipline en doorzettingsvermogen zijn hierbij de doelstellingen. Trainen bij Muay Thai Delft betekent vooral ook lol en plezier beleven aan de sport. Thaiboksen kan ingezet worden voor alle leeftijden en voor zowel mannen als vrouwen. 

Oorsprong thaiboksen

Thaiboksen is, zoals de naam al verklapt, in Thailand ontstaan. Eind jaren ’60 werd de sport echter ook populair in Europa en de Verenigde Staten. Ook in Nederland begon het Thaiboksen aan een opmars en ons land heeft sindsdien vele kampioenen voortgebracht. Bij wedstrijden in Europa en Amerika werd het Thaiboksen door reglementaire aanpassingen echter omgevormd tot kickboksen, door het verbieden van bepaalde technieken en het weglaten van traditionele rituele dansen uit het wedstrijdprogramma (rammuai).

Muay Thai Delft

Kleveringweg 25

2616LZ Delft

KVK nummer : 85064262

Uw formulier is succesvol verzonden